Про різновиди миючих засобів для посуду

Зміст

Сучасний побут абсолютно немислимий без миючих засобів. Ведення домашнього господарства, обслуговування закладів громадського харчування, готелів і готелів – всі ці дії мають на увазі грамотний і обдуманий вибір засобу, за допомогою якого митиметься посуд. У цьому питанні особливо чітко проявляється важливість співвідношення якості та ціни. З одного боку, йдеться про миття харчової тари та безпосередньо про здоров’я тих, хто згодом буде з неї їсти та пити. З іншого боку – переплачувати теж особливого бажання немає, оскільки ця стаття витрат є постійною, і невиправдана дорожнеча товару може боляче вдарити по сімейному чи діловому бюджету.

Пропонуємо розглянути основні види миючих засобів та з’ясувати, чого від них можна очікувати і в яких питаннях краще довіритись іншим варіантам миття посуду.

Рідкий засіб

Миючий засіб для посуду в рідкому варіанті є найбільш поширеним та популярним. Саме тому питання його вибору слід приділити особливу увагу. Ніхто не сумнівається у можливості такого засобу видаляти жир, причому незалежно від температури води. Водночас є й інший бік питання – вплив на здоров’я. Безпека такого засобу залежить, перш за все, від його складу та від того, наскільки ретельно миється сам посуд. Тести показують, що для повного видалення такого засобу з харчової поверхні (наприклад, тарілки) її потрібно помити щонайменше п’ятнадцять разів. Чи дотримується хтось із нас цього правила?

Сухий засіб

Такий вид миючого засобу є найбільш небажаним. Багато хто з цим погодиться відразу, тому що абразивні частинки дряпають емаль, проте це зовсім дрібниця, якщо зіставити її зі шкодою, що наноситься організму. До таких засобів відноситься карбонат кальцію, аніонні ПАР, барвники і т.д. Дослідження, проведені нещодавно німецькими вченими, показали, що ці компоненти нерідко призводять до пухлин легень та нирок.

Господарське мило

Як відомо, господарське мило видобувають із жирів, обробляючи луг, тому дуже важливо з’ясувати, який рівень її вмісту в кінцевому продукті. Велика кількість лугу згубно вплине на шлунок та стан шкіри на руках, яка може висохнути та потріскатися. Якщо можливості відмовитися від господарського мила немає, необхідно користуватися рукавичками.

Харчова сода

Це одночасно найбезпечніший і найнеефективніший варіант. Як правило, соду використовують як допоміжний засіб, який допомагає очищати посуд через свою абразивну природу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *