Чаєм зігрієтеся після прогулянки в зимовий холод та підтримаєте організм у сезон застуд. Готувати напій можна не тільки з листя чаю: створюйте різні поєднання, додавайте прянощі, фрукти та різні трави.
Якщо бажаєте зварити гарячий алкогольний напій, стане в пригоді настоянка П’яна вишня: купити можете на сайті. А чаї поєднуйте з ароматним медом, різними сушеними травами, фруктами і ягодами.
Пряний каркаде
Сушені квіти гібіскусу або ж каркаде — чай красивого червоного кольору з приємним ароматом. Змішайте 2 столові ложки чаю з 500 мл гарячої води, додайте 3-2 шт. гвоздики, 1 паличку кориці, дрібку мускатного горіха, 2-3 шт. духмяного перцю. Проваріть суміш у каструлі на малому вогні 5-10 хвилин, вимкніть нагрів, накрийте кришкою та дайте настоятися ще 10 хвилин. Процідіть чай та подавайте з цукром та слайсами апельсина.
Гранатовий чай
Помийте, очистьте гранат від шкірок та поламайте на невеликі шматочки. Залийте часточки 400 г холодної води в каструлі, додайте 2-3 гілочки м’яти. Доведіть напій до кипіння, проваріть на малому вогні 10 хвилин та дайте настоятися ще 10 хвилин. Процідіть чай від зерен та подавайте з медом.
Чай з імбиром
40 г кореня імбиру почистьте і натріть на грубу терку. Розчиніть імбир в 450 мл окропу, розмішайте. Додайте 2-3 гілочки свіжої або сушеної м’яти, сік половини лимона, залиште настоятися. Подавайте чай із кільцями апельсинів та яблук.
Шипшиновий чай
Сушені ягоди шипшини (2 ст.л.) залийте 400 г гарячої води та залиште настоюватися в термосі на пів години (або проваріть суміш, не доводячи до кипіння, та залиште на 15 хв). Додайте 2 ст.л. меду та слайси половини лимона.
Чай з молоком і прянощами
У каструлі змішайте чашку води та чашку молока. Всипте 2 ст.л. чорного чаю, кілька слайсів свіжого імбиру, 3-4 насінини кардамону, столову ложку цукру, проваріть 5-7 хвилин на малому вогні, процідіть чай та подавайте.
Обліпиховий чай із грушами
100 г свіжої або замороженої обліпихи перетріть у ступці та залийте 400 мл гарячої води. Грушу почистьте, наріжте тонкими слайсами й також всипте у заварник. Додайте 20-30 г меду до смаку, кілька насінин кардамону, дайте чаю настоятися 15 хвилин та подавайте.
Чай з липою, ромашкою та чебрецем
Ароматний чай із суміші трав — це релакс навіть від одного аромату! Змішайте по столовій ложці чебрецю, липи та ромашки, залийте гарячою водою (не окропом), дайте настоятися. Подавайте чай зі слайсами лимона та медом.
Узимку — ідеальний час, аби провести чайну церемонію, насолодитися гарячим напоєм наодинці та зігріватися напоями з нашої добірки. Щоб максимально розвантажити день і думки, їжу замовляйте на сайті https://kyiv.fest.delivery/. Знайдете варіанти смаколиків до чаю та повноцінних гарячих страв.